Originální vánoční cukroví s Giftlabem

recept-cukrovi-giftlab-blog


Něco tradičního k Vánocům nebo kreativní a originální nápad? 
Rozhodli jsme spojit ty dvě varianty a ukažeme Vám co z toho máme.

Vánoční čokoládové brownies

 Brownies-blog

Kdo by nemiloval čokoládu! Tato luxusní sladká delikatesa, plná tekuté čokolády spolehlivě oživí váš slavnostní stůl. Pokud hledáte recept na originální vánoční cukroví, je tento recept to pravé pro vás. Pro dokreslení atmosféry jsme do receptu přidali i oříšky a voňavou skořici.

Na přípravu 16 kousků vánočního čokoládového brownies potřebujeme:

  • 350 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem čokolády (doporučujeme např. značku Lindt)
  • 250 g tmavého třtinového cukru (pro zdravější variantu lze použít kokosový cukr)
  • 250 g másla nebo ghí
  • 3 větší vajíčka
  • 85 g hladké mouky (pro bezlepkovou variantu použijte například rýžovou mouku)
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • Větší hrst vlašských ořechů nebo mandlí, nasekaných na jemno
  • 1 lžičku skořice na provonění

Jak na to?

  1. Předem si připravíme veškeré ingredience.
    Pro pohodlné odměření gramáže jednotlivých surovin můžeme použít kuchyňskou váhu VICE VERSA BUBLE
    . Tento šikovný pomocník pro přesné určení správné dávky ingredience slouží zároveň i jako moderní designový doplněk do vaší kuchyně.viceversa
  2. Troubu předehřejeme na 140 - 160 stupňů, v závislosti od typu trouby. Pekáček nebo plech, ve kterém budeme péct, jemně vymažeme máslem, kokosovým tukem či olejem. Následně položíme pečící papír.
  3. V hrníčku rozpustíme čokoládu, nalámanou na menší kousky, přidáme na kostky nakrájené máslo. Pro lepší manipulaci s čokoládou doporučujeme pracovat s vodní lázní (umístit hrnec s máslem a čokoládou do většího hrnce s vařící vodou).
  4. Vejce vyšleháme do světlé pěny. Potom přidáme cukr a opatrně vmícháme do rozpuštěné čokolády s máslem. Opatrně prosejeme mouku s práškem do pečiva. Celou směs důkladně vymícháme do hladka. Nakonec přidáme oříšky a skořici. Pro pohodlnější a příjemnější míchání můžeme použít rychlou metací metličku VICA VERSA KOGEL. Tato metlička nejenže mete až o 30% rychleji než běžné metličky. Díky svému tvaru se silikonovým balónkem přinese do vašeho vaření i spoustu zábavy. ViceVersa21
  5. Čokoládovou směs vylijeme na plech a pečeme po dobu cca. 30 - 35 minut. Jestli máme hotovo, poznáme pomocí špejle, zapíchhnuté do těsta. Brownies by měly zůstat vlhké a vláčné.
  6. Hotový zákusek doporučujeme nechat vychladnout na mřížce a následně rozkrájet.

    Dobrou chuť! :)

 

Bezlepkové linecké vánoční cukroví

 linzer-blog

Vánoce bez lineckých koleček by snad ani nebyly Vánoce! Pro všechny, kteří si ze zdravotních důvodů nesmějí dopřávat klasické vánoční dobroty i pro ty, kteří chtějí držet krok s novými výživovými trendy, přinášíme ověřený recept na lehčí a zdravější variantu oblíbených lineckých dobrot.

Na přípravu bezlepkového lineckého cukroví potřebujeme:

  • 400 g bezlepkové směsi Jizerka (k dostání například v Bille)
  • 100 g jemné rýžové mouky (koupíte u Vietnamců či v obchodech se zdravou výživou)
  • 250 g Hery (lze použít i klasické máslo)
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vejce
  • 1 citrón (nejlépe s chemicky neošetřenou kůrou)
  • Marmeládu na lepení (ideálně domácí s vysokým podílem ovoce)

Jak na to?

  1. V míse smícháme obě mouky a cukr. Aby se nám se surovinami dobře pracovalo, může použít praktické míchací mísy JOSEPH JOSEPH NEST MIX. Tato šikovná sada vám poskytne dostatek prostoru pro míchání, pomůže s oddělováním vajíček a dokonce vám ulehčí i udržování pořádku v kuchyni. 
  2. Do sypké směsi postupně přimícháme nakrájené máslo, nastrouhanou citrónovou kúru a vajíčko. Vše důkladně promícháme v pevné těsto. Necháme chvíli odpočinout v lednici.
  3. Asi po půlhodině těsto vyndáme a důkladně rozválíme. Protože pracujeme s bezlepkovou moukou, předem počítejme s tím, že se nám těsto bude lepit. Připravíme si dostatek mouky na podsypávání a pro pohodlné válení použijeme například kuchyňskou vychytávku, nastavitelný váleček JOSEPH JOSEPH Adjustable Rolling Pin. Tento povedený kousek z dílny britského designéra Damiana Evansa vám umožní nastavit si požadovanou šířku váleného těsta.
  4. Pokud se nám těsto lepí na mísu, můžeme si pomoct praktickou stěrkou s kráječem JOSEPH JOSEPH Duo Bake™. Díky šikovné měrce slouží zároveň i jako kráječ těsta a pomocník při seškrabávání těsta při úklidu. JJ škrabka
  5. Vykrajujeme různé tvary a pečeme na 180 stupních přibližně 8 minut.
  6. Po vychladnutí cukroví lepíme k sobě marmeládou. Uschováváme na chladném a suchém místě, kde vydrží až několik týdnů

Přejeme dobrou chuť a Veselé Vánoce!


Servírování vánočních dobrot

 SAGAFORM Sweeden - LosSAGAFORM Sweetheart 1SAGAFORM Winter ginger3

Mít krásně nazdobený slavnostní stůl je přáním snad každé hospodyňky. Pokud hledáte inspiraci, jak letos udělat z vaší vánoční tabule krásné, zajímavé a originální dílko, máme pro vás několik tipů:

  1. Ušijte si výzdobu přesně podle svých představ. Vyměňte kupované ozdoby za díla vlastní výroby. Nasbírejte větvičky, usušte si plátky pomeranče a přidejte tyčinky skořice či ořechové skořápky. Fantasii se meze nekladou.
  2. Změňte barvy. Pokud jste doteď byli zvyklí na červenou, co zkusit zlatou či kombinaci modré a stříbrné? Uvidíte, že nové vánoční doplňky zcela změní ducha celých svátků!
  3. Připravte originální servírování. Oválné stříbrné podnosy zná úplně každý. Co ale zkusit něco nového? V našem sortimentu naleznete milé, zábavné a originální servírovací podnosy s vánoční tématikou. Je libo misku ve tvaru srdce, vánočního perníčku či jelena? K dispozici je dokonce i veverka či kůň. Nadšené budou nejenom děti, ale i všichni dospělí, kteří mají rádi originalitu a ducha moderních Vánoc!


 

Servírovací miska SAGAFORM Winter Veverka Porcelánová servírovací miska SAGAFORM Sweden Dala Horse

 

 

 

 

 

 

 

 

- Šťastné a veselé Vánoce,

  Váš tým GIFTLAB :)

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.