JAK OZDOBIT LETNÍ KOKTEJLY?

Teplé slunečné měsíce jsou pro přípravu a zdobení osvěžujících koktejlů ideální. K dispozici je nepřeberné množství bylinek, ovoce a dalších báječných surovin. Nejlepší ozdoby jsou totiž ty jedlé – a to platí jak pro děti v citronádách, tak i pro dospělé v koktejlech!

Дизайн без названия (10)

CHLAZENÍ A ZDOBENÍ

Ledové koktejly a long drinky by se měly podávat ve VYCHLAZENÝCH SKLENICÍCH. Nemáte-li na vychlazení dostatek místa v lednici ani mrazáku, naplňte sklenky vodou s ledem a nechte je odpočinout ve dřezu, zatímco připravujete koktejly. Nebojte se přelít, aby ledová voda ochladila i vnější části sklenic. Pak sklenice otřepte a servírujte v nich třeba naši báječnou brusinkovou vodku.

Дизайн без названия (12)

Klasickým efektem je cukrová, kokosová nebo skořicová OBRUBA SKLENIC. Stačí obrátit sklenici dnem vzhůru, v mělké misce omočit její okraj v citrónové nebo pomerančové šťávě (případně v barevném likéru) a poté namočit do vybrané přísady. Šikovný trik: Misku se suchou přísadou natočte v úhlu 45 stupňů a opatrně otáčejte sklenicí tak, aby přísada ulpěla jen z vnější strany.

Дизайн без названия (11)

TIP NAVÍC: Cukrová obruba udělá velký dojem na děti!

OZDOBA DRINKŮ LEDEM

Led je součástí skoro každého koktejlu a to znamená, že zdobení nápojů ledem je nejjednodušší způsob.

Дизайн без названия (4)

Prvním ze způsobů, jak ozdobit svůj koktejl ledem je neobvyklá forma ledu. Můžete použít jak klasické kostky, tak i ve formě delfínka, srdce, mušle a další.

Дизайн без названия (5)

TIP: Na koktejly typu Old Fashioned a Negroni je lepší použít obrovské kostky ledu. Ale I v tomto případě můžete přídat drinkům kostky různých forem, jako například ve tvaru diamantu, koule, hexagonu a další.

Дизайн без названия (6)

Dalším způsobem je příprava kostek ledu s kousky ovoce, květin a bylinek. Tento způsob nejen přidá neobvyklý vzhled vašim drinkům, ale take přidá extra chuť a vůni. Můžete také zkusit zaexperimentovat a led obarvit.

Дизайн без названия (8)

Nejdůležitějším krokem při výrobě ledu je příprava vody. Pokud zmrazíte obyčejnou vodu z kohoutku, led se ukáže jako zakalený. To je způsobeno nečistotami a vzduchem přítomným ve vodě. Aby byl led dokonale průhledný, musíte vodu vyčistit přes filtr a dvakrát ji povařit. Nechte vodu 30 minut odstát. Poté, co se voda ochladí a usadí, je třeba opatrně nalit vodu do plastové formy, aby částice zbývajícího sedlina nevystoupila ze dna nádoby.

DRINKY PLNÉ SVĚŽÍCH BYLINEK

Дизайн без названия (9)

BYLINKY a koktejly jsou nerozluční společníci. Jaké by bylo správné mojito bez hrsti máty? V případě, že si chcete vysadit za oknem koktejlovou zahrádku, doporučujeme následující bylinky:

 1 (1)_1 

MÁTA je perfektní do mojita a spousty dalších koktejlů; navíc pomáhá při zažívání a osvěžuje dech!

2 

KORIANDR vám bude chutnat s tequillou a v Bloody Mary.

3 

BAZALKU vyzkoušejte v drincích místo máty nebo zkombinujte s citrusovými drinky.

4 

LEVANDULE má plné, nasládlé tóny, které se hodí do citrusových drinků; ozdobit jí můžete i skleničku sektu.

4 (1) 

KOPR s jemně sladkou trávovou chutí je ideální do koktejlů s ginem a vodkou.

6 

Do drinků na bázi ginu se hodí ROZMARÝN a TYMIÁN, rozmarýn chutná i s vodkou a šumivými víny,zkuste letní Tymiánovou limonádu s vodkou.

5 

Vůně bylinek by měla ladit s příslušným drinkem. Nevhodnější je přidávat je ve formě sirupu, nebo je rozdrtit muddlerem (barmanskou macerovací tyčinkou), aby se chuť a vůně bylinek prolnula celým koktejlem.

TIP NAVÍC: Pokud budete dávat zelené lístky jen na hladinu nápoje jako ozdobu, položte je nejprve na dlaň, a párkrát do nich pořádně klepnete druhou dlaní. Lístky zůstanou neporušené a intenzivně se rozvoní.

Nápady na sklenice na koktejly a různé formy na led naleznete u nás v nabídce. 

Na zdraví!